Nieuwe EV’s ongekend groot en zwaar!

Sinds ca. 2021 zijn de EV’s die beschikbaar komen van de diverse merken steeds groter en zwaarder. Dit is op zich goed te begrijpen aangezien de accu veel ruimte vraagt en je daardoor extra ruimte hebt voor de carrosserie.

Voor de komende 2 jaar zijn daarnaast diverse kleine modellen aangekondigd en een merk als BYD is al gestart met een kleinere en vooral voordeliger elektrische auto. VW geeft aan met een ID2 te komen die in de compacte klasse valt. Hoe zwaar deze kleinere en compactere modellen worden moet worden afgewacht: het verbruik zou duidelijk lager moeten kunnen liggen dan bij de enorm veel grotere broers.

Groot en zwaar betekent een hoog verbruik

Naast de absurd hoge wegenbelasting die vanaf 2026 (in 2025 geldt er nog een overgangsregeling) die voor elektrische auto’s betaald moet gaan worden is verbruik een groot issue. Als je rijbereik wilt hebben, dan moet het verbruik zo laag mogelijk zijn. Dat is niet te combineren met een hoog eigen gewicht.

Maar groot en zwaar betekent ook veel luxe!
Voor veel mensen is rijbereik minder van belang. Dan spelen juist zaken als luxe en comfort een grote rol. En dat kun je zeker vinden in de nieuwe ev’s! Tot en met draaibare achterstoelen, enorm veel zitruimte en allerlei luxe zoals gekoeld zitmeubilair, en dat niet alleen voorin. Het is dus zeker prettig toeven in een EV!

Maak jij je geen zorgen over hoe groot en zwaar jouw ev is? Dan neemt de keuze aan modellen flink toe. Zeker ook vanuit China zijn er veel nieuwe modellen die willen concurreren met de hier gevestigde orde van merken als Audi, Mercedes en BMW.

Niet licht en zeker niet compact

Dat betekent dat je in de praktijk bij eenvoudige zaken als een parkeerplek vinden of zelfs uitstappen bij een supermarkt tegen uitdagingen gaat aanlopen. Zolang je in de auto zit en rijdt kun je genieten van alle luxe en comfort. Vaak zelfs nog van de sensationele snelheden die je kunt bereiken of tenminste het extreem snel uit de startblokken komen als je een snelheidsbegrenzer hebt.

Geef een reactie