Puur enthousiasme

Als het past dan past het

Elektrisch rijden moet bij jou passen. Bij jouw gebruik van de auto. Iedereen heeft zijn eigen dagindeling en verplichtingen. Met een elektrische auto kan daar de planning voor je accu bij komt dan kan dat knap lastig zijn.

Door 100% elektrisch te gaan rijden moet je de overstap volledig maken en wel in één keer.

Voor wie is dit passend?
Vind je het leuk om uit te zoeken waar je overal kunt laden, zowel langs je route als in de buurt van je bestemming en eventueel in de buurt van waar je woont?

Vind je de nieuwe technieken interessant en zie je het zitten om met een rijbereik van “8%” (dit zouden ca 28 km zijn) op zoek te gaan naar een laadmogelijkheid?

Heb je geen lange stukken waarbij je graag harder dan 100 wilt rijden? Een lang stuk wil zeggen enkele uren. Iets meer dan een uur houden de meeste EV’s nu ook al vol.

Kun je goed gebruik maken van de laad-pauzes? Kwestie van handig inplannen, als je de kans hebt.

Is het plannen van de laadmomenten leuk en geen extra belasting?

Ga je niet in de bergen of bij koude omstandigheden rijden?

Dan is er veel positiefs en vooral nieuws te beleven aan elektrisch rijden!

Op dit moment wordt er enorm veel gepubliceerd rondom elektrisch rijden. Fossiel wordt steeds meer als negatief gezien. De tussenvorm, hybride presteert op zich goed, maar de interesse ligt nu bij 100% elektrisch.

In Duitsland is er de afgelopen jaren nog enorm veel negatief gepubliceerd, ook door de bekende duitse tv-zenders. Als je de uitzendingen terugkijkt zie je heel merkwaardige onderzoeken, conclusies en reacties van willekeurige burgers die naar hun mening worden gevraag omtrent dit onderwerp.
Of dit te maken heeft met de sterke lobby van de duitse automobielindustrie of dat het de bekende weerstand voor iets nieuws is valt hieruit niet op te maken. Feit is dat er nu veel meer positieve berichten zijn op alle fronten. Ook in Duitsland.

Of er op termijn nog alternatieve brandstoffen komen die de elektrische auto weer doen verdwijnen is nog lang niet zeker. Op voorhand zou je kunnen zeggen: waarom niet? Misschien worden het wel meerdere soorten naast elkaar, elk met een eigen toepassingsgebied.

Voor nu is het pure fun om elektrisch te rijden. Er valt veel uit te zoeken, niet alles werkt zoals je verwacht en je moet er zelf echt aan wennen. Voor wie daarvan houdt een geweldige tijd!