5 populaire elektrische auto’s in Nederland

De markt voor elektrische auto’s in Nederland groeit snel. In 2022 waren er al meer dan 100.000 elektrische auto’s op de weg, en dit aantal zal de komende jaren alleen maar blijven groeien.

Er zijn steeds meer nieuwe elektrische auto’s op de markt, en het is moeilijk om te kiezen welke de beste is voor jou. Hier zijn een paar van de meest recente elektrische auto’s in Nederland:

 • Tesla Model 3: De Tesla Model 3 is een van de meest populaire elektrische auto’s ter wereld. Het is een ruime en comfortabele auto met een lange actieradius.
 • Volkswagen ID.4: De Volkswagen ID.4 is een nieuwe elektrische SUV van Volkswagen. Het is een betaalbare en praktische auto met een goede actieradius.
 • Hyundai Ioniq 5: De Hyundai Ioniq 5 is een elektrische crossover van Hyundai. Het is een moderne en stijlvolle auto met een lange actieradius.
 • Kia EV6: De Kia EV6 is een elektrische SUV van Kia. Het is een ruime en comfortabele auto met een goede actieradius.
 • Polestar 2: De Polestar 2 is een elektrische sedan van Volvo. Het is een sportieve en luxe auto met een lange actieradius.

Dit zijn slechts een paar van de vele nieuwe elektrische auto’s die op de markt zijn. Als je op zoek bent naar een elektrische auto, is er zeker een model dat bij je past.

Hier zijn een paar dingen om te overwegen bij het kiezen van een elektrische auto:

 • De actieradius: Hoe ver wil je kunnen rijden op een volle accu?
 • De prijs: Hoe veel ben je bereid te betalen voor een elektrische auto?
 • De laadtijd: Hoe lang duurt het om de auto op te laden?
 • De laadmogelijkheden: Hoe goed is het netwerk van laadpalen in je buurt?
 • De fiscale voordelen: Welke fiscale voordelen zijn er voor elektrische auto’s?

Als je deze factoren in overweging neemt, kun je de beste elektrische auto voor jou kiezen.

De Tesla Model 3 is de meest verkochte elektrische auto in Nederland. In 2023 werden er bijna 10.000 exemplaren van verkocht. De Model 3 is een betaalbare en praktische elektrische auto met een goede actieradius. Hij is ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waardoor er voor elk wat wils is.

De andere meest verkochte elektrische auto’s in Nederland zijn de Volkswagen ID.4, de Hyundai Ioniq 5 en de Kia EV6. Deze auto’s zijn allemaal nieuw op de markt, maar ze worden steeds populairder. Ze bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en een lange actieradius.

De markt voor elektrische auto’s in Nederland groeit snel. In 2023 tot nu toe werden er bijna 100.000 elektrische auto’s verkocht, een stijging van 60% ten opzichte van 2022. Deze groei zal de komende jaren alleen maar blijven doorgaan.

Er zijn veel nieuwe elektrische auto’s aangekondigd voor 2024. Hier zijn een paar van de meest opvallende:

 • Audi A6 e-tron: De Audi A6 e-tron is een elektrische sedan die gebaseerd is op het PPE-platform van Audi. Hij heeft een actieradius van meer dan 700 kilometer en kan opladen met een vermogen van tot 270 kW.
 • BMW i5: De BMW i5 is een elektrische sedan die gebaseerd is op het CLAR-platform van BMW. Hij heeft een actieradius van meer dan 600 kilometer en kan opladen met een vermogen van tot 200 kW.
 • Porsche Macan EV: De Porsche Macan EV is een elektrische SUV die gebaseerd is op het PPE-platform van Porsche. Hij heeft een actieradius van meer dan 500 kilometer en kan opladen met een vermogen van tot 270 kW.
 • Mercedes-Benz EQS SUV: De Mercedes-Benz EQS SUV is een elektrische SUV die gebaseerd is op het EVA-platform van Mercedes-Benz. Hij heeft een actieradius van meer dan 600 kilometer en kan opladen met een vermogen van tot 200 kW.
 • Volkswagen ID. Buzz: De Volkswagen ID. Buzz is een elektrische busje dat gebaseerd is op het MEB-platform van Volkswagen. Hij heeft een actieradius van meer dan 400 kilometer en kan opladen met een vermogen van tot 170 kW.

Dit zijn slechts een paar van de vele nieuwe elektrische auto’s die in 2024 op de markt komen. De markt voor elektrische auto’s groeit snel, en er zijn steeds meer nieuwe en innovatieve modellen beschikbaar.

Geef een reactie