Percentage particulier bezit elektrische auto’s

Per mei 2023 waren er 379.000 elektrische auto’s in particulier bezit in Nederland. Dit is een stijging van 50% ten opzichte van mei 2022. De Tesla Model 3 is de meest populaire elektrische auto in Nederland, gevolgd door de Volkswagen ID.3 en de Nissan LEAF.

De groei van het aantal elektrische auto’s in Nederland wordt veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder de overheidssubsidies voor elektrische auto’s, de lage brandstofprijzen en de toegenomen beschikbaarheid van laadpalen. De verwachting is dat het aantal elektrische auto’s in Nederland de komende jaren alleen maar zal blijven groeien.

Percentage lease elektrische auto’s

In mei 2023 zijn er 11.356 elektrische auto’s geleased in Nederland. Dit is een stijging van 40% ten opzichte van mei 2022. De Tesla Model 3 is de meest populaire elektrische auto om te leasen, gevolgd door de Volkswagen ID.3 en de Nissan LEAF.

De groei van het aantal elektrische auto’s dat wordt geleased, wordt veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder de overheidssubsidies voor elektrische auto’s, de lage brandstofprijzen en de toegenomen beschikbaarheid van laadpalen. De verwachting is dat het aantal elektrische auto’s dat wordt geleased de komende jaren alleen maar zal blijven groeien.

Particulieren kopen zowel nieuwe als gebruikte elektrische auto’s. De keuze tussen een nieuwe en een gebruikte elektrische auto hangt af van een aantal factoren, waaronder het budget, de behoeften en de voorkeuren van de particulier.

Nieuwe elektrische auto’s zijn duurder dan gebruikte elektrische auto’s, maar ze hebben ook een aantal voordelen. Nieuwe elektrische auto’s hebben een langere garantie, zijn voorzien van de nieuwste technologie en worden vaak geleverd met subsidies. Gebruikte elektrische auto’s zijn goedkoper dan nieuwe elektrische auto’s, maar ze kunnen ook meer risico’s met zich meebrengen. Gebruikte elektrische auto’s kunnen meer slijtage en schade hebben, en ze kunnen mogelijk niet meer in aanmerking komen voor subsidies.

Nieuw of occasion

Particulieren die op zoek zijn naar een nieuwe elektrische auto, kunnen kiezen uit een breed scala aan modellen, van kleine stadsauto’s tot grote SUV’s. Particulieren die op zoek zijn naar een gebruikte elektrische auto, kunnen vaak goede deals vinden op oudere modellen.

Hier zijn een paar tips voor particulieren die een elektrische auto willen kopen:

 • Doe je onderzoek en vergelijk de verschillende modellen.
 • Denk na over je behoeften en voorkeuren.
 • Overweeg de aanschafprijs, de maandelijkse kosten en de langetermijnkosten.
 • Lees de reviews van andere eigenaren.
 • Maak een proefrit.
 • Sluit een goede verzekering af.
 • Zorg voor een goede laadpaal.

Een elektrische auto is een goede keuze voor particulieren die op zoek zijn naar een duurzame en zuinige auto. Elektrische auto’s zijn goed voor het milieu, ze zijn goedkoop in het rijden en ze hebben weinig onderhoud nodig.

Elektrische auto’s zijn steeds populairder bij particulieren. Ze zijn goed voor het milieu, ze zijn goedkoop in het rijden en ze hebben weinig onderhoud nodig. Hier zijn 12 voordelen van elektrisch rijden voor particulieren:

 1. Minder uitstoot van schadelijke stoffen

Elektrische auto’s stoten geen CO2 uit, wat een belangrijke bijdrage levert aan het verminderen van de klimaatverandering. Ze stoten ook geen andere schadelijke stoffen uit, zoals fijnstof en stikstofoxiden, die de luchtvervuiling veroorzaken en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

 1. Lagere kosten voor brandstof

De kosten voor elektriciteit zijn veel lager dan de kosten voor benzine of diesel. Dit betekent dat je veel geld kunt besparen op je autokosten als je elektrisch rijdt.

 1. Minder onderhoudskosten

Elektrische auto’s hebben minder bewegende delen dan benzine- of dieselauto’s. Hierdoor hebben ze minder onderhoud nodig en zijn ze goedkoper in de aanschaf en het gebruik.

 1. Meer comfort

Elektrische auto’s zijn vaak stiller en soepeler dan benzine- of dieselauto’s. Dit maakt ze comfortabeler om in te rijden, vooral in de stad.

 1. Meer vermogen

Elektrische auto’s hebben een direct koppel, wat betekent dat ze sneller kunnen optrekken dan benzine- of dieselauto’s. Dit maakt ze leuker om in te rijden en ze zijn ook beter geschikt voor stadsverkeer.

 1. Meer ruimte

Elektrische auto’s hebben vaak meer ruimte dan benzine- of dieselauto’s. Dit komt omdat ze geen motorblok onder de motorkap hebben.

 1. Beter voor het milieu

Elektrische auto’s zijn beter voor het milieu dan benzine- of dieselauto’s. Ze stoten geen CO2 uit en ze stoten minder andere schadelijke stoffen uit.

 1. Duurzamer

Elektrische auto’s zijn duurzamer dan benzine- of dieselauto’s. De elektriciteit die ze gebruiken kan worden opgewekt uit hernieuwbare bronnen, zoals zonne- en windenergie.

 1. Stiller

Elektrische auto’s zijn stiller dan benzine- of dieselauto’s. Dit komt omdat ze geen verbrandingsmotor hebben.

 1. Soepeler

Elektrische auto’s zijn soepeler dan benzine- of dieselauto’s. Dit komt omdat ze geen versnellingsbak hebben.

 1. Zuiniger

Elektrische auto’s zijn zuiniger dan benzine- of dieselauto’s. Ze verbruiken minder energie per kilometer.

 1. Moderner

Elektrische auto’s zijn vaak moderner dan benzine- of dieselauto’s. Ze hebben vaak nieuwere technologieën, zoals touchscreens, navigatiesystemen en automatische noodremmen.

Als je op zoek bent naar een auto die goed is voor het milieu, goedkoop in het rijden en heeft weinig onderhoudskosten, dan is een elektrische auto een goede keuze.

Geef een reactie