EV wereld staat stil

Soms lijkt dit zo. Er is veel nieuws, maar eigenlijk is het veel herhaling. Of weer een merk dat eindelijk met een elektrische auto komt. En daarmee aansluit in de rij. Maar dit is geen nieuws. Dit is geen doorontwikkeling. Hiermee kom je niet verder en verdwijnen de problemen niet.

Problemen van het EV rijden:

Er is geen sprake van rijbereik tot je navigatie onderweg de voor jou juiste snelladers oppakt incl check op actuele beschikbaarheid.

Huidige snelladers werken vaak op halve capaciteit. Waarom? Omdat ze een probleem hebben of omdat de auto-accu niet meer toelaat. Ondanks beloftes van beide kanten over de te behalen snelheden bij het laden.

Laden buiten de grote bekende routes in Europa: niet. Of je moet op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden. Via de beschikbare apps ga je er niet komen.

Laadpunten zijn steeds vaker bezet. Dus wachten. En we hebben het hier over hele en halve uren. Of zelfs vele uren!

Laadpunten staan in onderhoud. Dus toch niet beschikbaar. Verrassing!

Laadtarieven nemen toe met 40%, 60% of 90%. Daar waar benzine en dieselrijders huilend bij de pomp staan ivm prijsstijgingen van 30% wordt de ev rijder geacht het niet eens te merken dat zijn kosten voor laden met een dubbel percentage zijn gestegen.

Kiezen voor een ev met flinke accucapaciteit
Top. Altijd doen. Maar dit gaat wel ten koste van het gewicht en vertaald zich nog maar bij enkele zeer exclusieve modellen in een praktisch groter bereik op 1 lading.